Termeni și condiții

Utilizarea acestui site implică acceptarea de către dumneavoastră a termenilor și condițiilor prezentate mai jos. Termenii și condițiile de utilizare pot fi modificate oricând de proprietarul site-ului, fără o notificare prealabilă. Va recomandăm citirea cu atentie a tuturor termenilor și condițiilor înainte de a plasa o comandă.

Site-ul magazin.anacronic.ro este proprietatea Asociației Anacronic.

 

1. DEFINIȚII CU CARACTER GENERAL

Vânzător: Asociația Anacronic, cu sediul în Str. Cetinei nr. 18, Domnești, 077090, Ilfov, înregistrată în Registrul Special cu nr. 113/21.07.2011, atribut fiscal 28925953

Cumpărător: orice persoană fizică sau juridică de drept public sau privat care lansează o Comandă pe Site

Bunuri: orice produs și/sau serviciu ce urmează a fi furnizat Cumpărătorului de către Vânzător

Comandă: un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Vanzătorul este de acord să livreze Bunurile, iar Cumpărătorul este de acord să le primească și să facă plata acestora

Contract: o Comandă confirmată de Vânzător

Site: subdomeniul magazin.anacronic.ro și toate paginile care țin de acesta

Cont: ansamblul format dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite unui singur Cumpărător să lanseze Comenzi și să acceseze istoricul Comenzilor lansate

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor, așa cum sunt precizate în Comandă.

 

2. CONTRACTUL COMERCIAL LA DISTANȚĂ

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul magazin.anacronic.ro, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente :

a. Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice

b. Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul)

c. Termenii și condițiile contractuale

Comenzile acceptate de magazin.anacronic.ro și care vor fi onorate sunt Comenzile trimise online, prin formularul de comandă, și Comenzile primite prin e-mail, la magazin@anacronic.ro, care conțin cel puțin următoarele date de identificare ale Cumpărătorului: nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă de email. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea Cumpărătorului. Vânzătorul nu consideră în niciun moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract. Prezentul Contract intră în vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vânzator. Confirmarea se face electronic (e-mail). Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat.

 

3. OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI

a. Să livreze produsele comandate de Cumpărător în cantitățile, la prețul și în timpul prevăzut în confirmarea Comenzii

b. Să informeze Cumpărătorul în situația întârzierii sau imposibilității livrării produselor comandate

 

4. OBLIGAȚIILE CUMPĂRĂTORULUI

a. Să ia la cunoștință de prevederile Termenilor și Condițiilor generale

b. Să ofere date de identificare corecte, actuale și complete la lansarea Comenzii

c. Sa achite valoarea contractului (valoare Bunuri + valoare livrare) la primirea produselor

 

5. DREPTURI DE AUTOR

Întregul conținut al Site-ului magazin.anacronic.ro, incluzând, dar nelimitându-se la logo-uri, imagini (statice sau dinamice), simboluri comerciale și texte, este proprietatea Asociației Anacronic și este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris al Asociației Anacronic a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

 

6. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, Asociația Anacronic are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră. Scopul colectării datelor este: informarea clienților (Cumpărătorilor) privind situația produselor și Comenzilor lor, informarea clienților privind evoluția și starea Comenzilor, evaluarea Bunurilor oferite, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, de urmărire și monitorizare a vânzărilor.

Prin completarea datelor dvs. în formularul de creare de cont și/sau de Comandă, declarați că acceptați necondiționat ca datele dvs. personale să fie incluse în baza de date a Asociației Anacronic și vă dați acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate de către Asociația Anacronic.

Prin citirea Termenilor și Conditiilor, ați luat la cunoștință de faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora. Pe baza unei cereri scrise, datate și semnate, expediate pe adresa Asociației Anacronic, Str. Cetinei nr. 18, Domnești, 077090, Ilfov, vă puteți exercita, în mod gratuit, următoarele drepturi:

  • o dată pe an, să vi se confirme faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate;
  • să interveniți asupra datelor transmise;
  • să vă opuneți prelucrării datelor pentru motive întemeiate și legitime legate de situația lor particulară;
  • să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevăzute de lege.

Asociația Anacronic poate notifica clienții privind ofertele curente prin newsletter și poate trimite orice alt tip de mesaj special/ofertă.

Orice client care a furnizat explicit adresa de email pe site-ul magazin.anacronic.ro poate opta pentru ștergerea acesteia din baza de date. Informațiile pe care le furnizați vor fi utilizate în scopul pentru care le-ați furnizat, pentru a administra, a sprijini și a evalua serviciile noastre și a preîntâmpina încălcarea securității, a legii și a termenilor contractuali. De asemenea, Asociația Anacronic poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plăți bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor și serviciilor noastre, asiguratori.

 

7. LIVRAREA BUNURILOR

Magazinul Anacronic livrează coletele pe teritoriul României în termen de 2-10 zile prin curier rapid (FAN Courier). Costul transportului către localitățile aflate în aria de acoperire FAN Courier este de 15 lei și este suportat de Cumpărător. Click AICI pentru a vedea lista completă a localităților acoperite de FAN Courier. Pentru comenzi a căror valoare depășește 200 lei, transportul este suportat de Vânzător. Pentru comenzi și livrări internaționale sau în afara ariei de acoperire FAN Courier, vă rugăm să ne scrieți la magazin@anacronic.ro, specificând denumirea și cantitatea produselor pe care doriți să le comandați și adresa de livrare.

Dacă pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu răspunde, adresa specificată de dumneavoastră este greșită etc.), veți fi contactat telefonic de către curier. Dacă nu se poate lua legătura cu destinatarul, coletele rămân la curierul zonal 3 zile, după care revin la expeditor.

Asociația Anacronic nu poate fi făcută răspunzătoare pentru întârzieri sau anulări ale livrărilor de Bunuri în situația în care Comenzile nu pot fi onorate din motive independente de Asociație: incendii, inundații, epidemii, greve, acte de terorism, tulburări civile sau orice alte cauze de forță majoră, cele enumerate nefiind limitative.

Asociația va include în coletul expediat către Client toate documentele necesare.

 

8. PREȚUL, PLATA ȘI FACTURAREA BUNURILOR

Prețurile aferente produselor sau serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și includ TVA. Prețul de achiziție al produselor este cel afișat pe Site în momentul emiterii Comenzii.

Pe teritoriul României, plata produselor comandate se poate efectua prin:

  • numerar la primirea coletului (Ramburs)
  • transfer bancar către:

ASOCIATIA ANACRONIC

IBAN: RO65 INGB 0000 9999 0615 7398

Banca: ING BANK

Cod SWIFT:INGBROBU

În cazul plății prin transfer bancar, expedierea coletului se va face după confirmarea plății. Asociația nu este responsabilă pentru niciun alt cost suplimentar aplicat de banca Clientului și suportat de acesta.

În anumite situații, Asociația își rezervă dreptul să solicite plata prețului în avans.

Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumparatorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii, conform cu legislația în vigoare. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprimă acordul să primească factura în format electronic, prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționată în Contul său.

 

9. RETURNAREA BUNURILOR

Cumpărătorul  poate solicita returnarea Bunurilor în urmatoarele situații:

  • Coletele prezintă deteriorari severe;
  • Bunurile au fost livrate/facturate greșit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată imediat. Cumpărătorul poate solicita returnarea acestora pentru înlocuire, iar dacă produsele nu mai sunt pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Daca se agreează înlocuirea cu produse de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produselor înlocuitoare. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de Cumpărător.
  • Produsele prezintă defecte de fabricație;

Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris Vânzătorul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului. Înainte de expirarea perioadei de returnare (14 zile), Cumpărătorul trebuie să informeze Asociația cu privire la decizia sa de returnare trimițând un e-mail la magazin@anacronic.ro.

De asemenea, în conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Cumpăratorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în scris, în termen de 10 zile lucrătoare de la data primirii produsului/produselor, fără penalitati și fără invocarea vreunui motiv. În acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cădea, conform legii, în sarcina Cumpărătorului, iar Cumparatorul este obligat să nu desigileze produsele.

În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face prin virament bancar în contul indicat de Cumpărător în cel mult 14 de zile de la retur.

În orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie să fie în aceeași stare în care au fost trimise Cumpărătorului și împreună cu toate documentele care l-au însoțit.

 

10. TRANSFERUL PROPRIETĂȚII

Proprietatea asupra Bunurilor/Produselor va fi transferată la momentul efectuării plății de către Cumpărător, în locația indicată în Comandă (înțelegând prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier). Curierul nu este autorizat de catre Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora. Dacă după transferul proprietății Cumpărătorul constată diferențe între Comandă (factura) și conținutul coletului, acesta va notifica în scris Vânzătorul în termen de maxim 3 zile.

 

11. FORȚA MAJORĂ

Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

 

12. LEGEA APLICABILĂ

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Asociația Anacronic și Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente.